Hosting.

Als wij een website of webshop voor je maken, hosten we die het liefst zelf op één van onze eigen geavanceerde servers. Want dan kunnen we er ook heel goed voor zorgen. Mocht er dan een storing zijn, dan hebben we het zo opgelost. Deze servers hangen in een groot datacenter in Nederland. Ook over snelheid, veiligheid en back-ups hoef je niet wakker te liggen. Wij overigens ook niet, want in dit datacenter weten ze precies wat ze doen.

Domeinregistratie
Op het gebied van domeinnamen zijn er diverse mogelijkheden:
– Nieuwe domeinnaam registreren.
– Bestaande domeinnaam naar ons verhuizen.
– Bestaande domeinnaam niet verhuizen, maar wel koppelen aan 1 van onze producten.
– Bestaande domeinnaam, reeds bij ons ondergebracht (bijv. via dienst parkeren) en deze wil je in gebruik nemen.

Verschillende soorten
Reseller hosting: Bestemd voor wie zelf een webhost wil worden. Voorziet in een hoge schijfruimte en bandbreedte die verdeeld kan worden over alle sites die de gebruiker erop wil plaatsen. Te vergelijken met shared hosting, maar de afnemer heeft meer vrijheid en kan zelf webhosting verkopen.
Virtual Private Server (VPS) hosting: hiermee kan één fysieke server meerdere virtuele servers huisvesten. Elke klant heeft dan beheerder of root-rechten om de server te configureren en gebruikers rechten toe te kennen. De klant kan een VPS ook voor andere toepassingen dan websites gebruiken. Als een virtuele server crasht, dan hebben de andere klanten daar geen last van. Processorcapaciteit en bandbreedte naar de harde schijf worden wel gedeeld door de klanten.

Dedicated hosting:
De klant krijgt werkelijk een eigen server (machine). Wel heeft deze zich te houden aan datalimiet en hardeschijfruimte.
Managed hosting: de klant krijgt een eigen server (of een gedeelte hiervan) maar geeft het beheer en onderhoud hiervan uit handen.

Co-located hosting:
De klant plaatst een eigen server in de ruimte van de colocatie-provider. Ook hier heeft de klant rekening te houden met datalimiet, maar harde schijven kunnen naar gewenste hoeveelheid worden geplaatst of vervangen door grotere.
Cloud hosting: een nieuwe vorm van hosting op geclusterde (aan elkaar gekoppelde) servers waardoor een grote schaalbaarheid ontstaat. De voordelen zijn betere beschikbaarheid, grotere betrouwbaarheid en hogere snelheid. (Bron Wiki)