Ons stappenplan voor bewegwijzering

Bewegwijzering in vier stappen

Helderheid is geboden als het aankomt op bewegwijzering.
Overzicht vanaf de eerste stap, zowel voor medewerkers en bezoekers als voor jou.
Of je nu vóór, tijdens of na de bouwfase van jouw pand bij ons aan boord stapt, het begint met stap één: het maken van een afspraak.

1. Kennismaking en bespreking wensen

Na een eerste kennismaking, al dan niet met andere betrokken partijen erbij, brengen we jouw wensen, eisen en mogelijkheden in kaart. Denk aan de functie van de bewegwijzering (informatiebehoefte), het type ‘gebruikers’ (intern/extern, meerdere talen/universele pictogrammen), vormgeving (huisstijl, lettertype), voorkeursmaterialen (hout, kunststof, metaal), gewenste uitstraling (van eenvoudig tot chique), robuustheid (duurzaam in openbare ruimten), flexibiliteit (wisselende teksten), montage-eisen en uiteraard het budget.

2. Inventarisatie, analyse en strategiebepaling

De volgende stap is het inventariseren en analyseren van de huidige en gewenste situatie. Inclusief het opsporen van mogelijke knooppunten die de mensenstroom in en om het gebouw kunnen hinderen. Hierop baseren wij een doordacht advies, ontwikkelen een strategisch bewegwijzeringsplan en werken samen met jou een plan van aanpak uit. Na definitieve vaststelling gaan we dit plan concretiseren.

3. Ontwerp, productie en montage

Onze designafdeling verwerkt alle wensen in smaakvolle bewegwijzeringselementen. Functioneel en stijlvol ineen. Met respect voor de identiteit van de organisatie. Uiteraard heb je volop inzicht en inspraak tijdens dit proces. Na akkoord starten we de productie van de benodigde elementen. Je kunt nu rustig achterover leunen en hooguit de eerste exemplaren komen bewonderen. En natuurlijk koffie verzorgen voor onze monteurs tijdens het aanbrengen van alle elementen op de strategisch gekozen locaties.

4. Nazorg en onderhoud

Na ingebruikname, evaluatie en eventuele aanpassingen van de bewegwijzering, betreden we de laatste fase: nazorg en onderhoud. Voor jou rest niets anders dan het aanwijzen van één vaste persoon voor periodiek en tussentijds contact over jouw bewegwijzering. Dan zorgen wij ervoor dat je er geen omkijken meer naar hebt!